شناخت طبع ادویه های مختلف

در فصل سرد و گرم سال می توانید از ادویه های مختلف استفاده کنیدو در فصل سرد باید از ادویه های گرم استفاده کنید و در فصل گرم سال از ادویه های سرد بهره ببرید. در فصل سرما، سوخت و ساز بدن به طور چشمگیری کند می شود، میزان نیاز به خواب افزایش پیدا می کند و میزان انرژی نیز افت می کند. در این فصل بدن به گرما نیاز دارد اما چه ادویه ای این گرما را در بدن ایجاد می کند: (البته میزان مصرف ادویه بر حسب مزاج فرد متغیر است.)با رنگ های جذاب و گوناگون، از دیرباز چاشنی خوراک انسان بوده اند. ادویه ها، این گیاهان رنگارنگ و خوشبو هستند که خداوند آنها را برای لذت بیشتر از غذا و درمان بسیاری از بیماری ها و ناخوشی ها به ما انسان ها هدیه کرده است.هریک از این ادویه های رنگارنگ و معطر، با رایحه خاص خود، دارای خواص متفاوتی هستند. تمام انواع ادویه جات، علاوه بر طعم و رایحه، خاصیت دارویی دارند.

در بسیاری از مناطق، انتخاب ادویه جات به عنوان چاشنی غذا، بر اساس اقلیم جغرافیایی، وضعیت آب و هوا و طبیعت منطقه صورت می گیرد. برای مثال مصرف ادویه جاتی با طبیعت گرم و خشک، در مناطقی با اقلیم سرد یا مرطوب، می تواند بسیار مفید باشد.

از منظر طب سنتی، مصرف ادویه جات گرم، برای افرادی که دچار سردی عارضی (بلغم یا سودا) هستند، مفید است و عوارض ناشی از سردی را کاهش می دهد. اضافه وزن و وجود چربی های انباشته شده، سوء هاضمه و مشکلات گوارشی، کسالت و خواب آلودگی غیرعادی، از جمله عوارض ناشی از غلبه سردی هستند و مصرف ادویه جات گرم می تواند برای رفع چنین عوارضی بسیار مفید باشد.

شناخت ادویه و خوراکیها براساس طبع بدن خود

تخم گشنیز

تخم آن، خیلی بیشتر از خود گشنیز زمینی، طعم و عطر به غذا می بخشد. تخم های گشنیز را به مدت چند دقیقه در ماهی تابه سرخ کنید تا طعم و عطر آن قبل از افزودنش به غذا یا ریختن پودرش به غذا، به عنوان یک چاشنی مطبوع عمل کند. تخم های گشنیز را در دستور غذایی جهت پخت گوشت بره امتحان کنید.

برای طعم دادن به اغذیه روبه رو از آن استفاده کنید: سبزی های سرخ شده، طبخ گوشت بره، خوک، میگو، در کنار کلم برگ، انواع و اقسام سرخ کردنی ها، پنیر فتا و زیتون. بهتر است به همراه زیره سبز، دارچین، فلفل سیاه، ریحان، هل و دانه های سایر فلفل ها استفاده گردد.

برگ های خشک شده شنبلیله

نسبت به تخم این گیاه، برگ خشک شده اش یک طعم خفیف تری دارد که کمی شیرین است. (تخم آن، بوی شربت افرا را تشکیل می دهد) شنبلیله خشک یک جزء ترکیبی است که در صورت استفاده از آن، به طرز مرموز و بدون هرگونه جلب توجه ای، باعث لذیذ شدن غذا خواهد شد. میت بال های درست شده از گوشت بره را در سس نارگیل و شنبلیله امتحان کنید.

از این گیاه جهت خوش طعم کردن غذاهای روبه رو استفاده بکنید: تمام غذاهای هندی، خاورمیانه ای و شمال آفریقایی و همینطور در سس گوجه فرنگی، سوپ یا شیر نارگیل، سبزیجات ریشه ای مانند گوجه فرنگی، بادمجان و همچنین سبزیجات با برگ تیره، گوشت بره، گوشت گوساله و گوشت مرغ در کنار طعم دهنده های غذایی زیره سبز، گشنیز، هل، رازیانه و زردچوبه هم کاربرد زیادی دارد

دانه خردل

دانه های خردل ترشی جات را طعم دار می کنند و برای تهیه خردل پرورش داده می شوند. این دانه ها هم چنین به غذاها طعم بسیار تندی می دهند. تخم ها را به مدت 1 تا 2 دقیقه یا در روغن سرخ کردنی یا با کره در ماهی تابه سرخ کنید تا شروع به شکفتن بکنند (مانند ذرت)، سپس بر روی یک غذای آماده سرو یا یک سالاد بریزید. حواستان به رنگ دانه ها نیز باشد: رنگ سفید تا زرد: طعم ملایم ؛ رنگ قهوه ای: تندتر

برای خوش طعم کردن خوراکی های روبه رو به کار ببرید: سالاد، سیب زمینی، گل کلم، سبزیجات سرخ شده، پیازها، سبزیجات با برگ های تیره، مرغ، خوک، ماهی، خامه ترش یا ماست برای غذاهای سرد از این ادویه ها استفاده شود.دانه های زیره سبز، تخم گشنیز، زردچوبه و پودر کاری.

فلفل صورتی

همچنین با رنگ زیبا و یک تندی مطبوع را به غذا می دهد. طعم مرکبات اغلب به غذا می دهد، که البته منطقی تر به نظر می آید، زیرا در حقیقت، بری” های خشک شده هستند نه فلفل. در مقادیر کم جهت افزودن طعمی مطبوع و رنگی خوشایند کاربرد دارند. می توان آنها را کامل خورد یا با لبه کند چاقو له کرد؛ چراکه به اندازه کافی بافتشان سست است.

توجه! فلفل صورتی ممکن است واکنش های ازدیاد حساسیت را در برخی افراد که به مغزهای گرفته شده آلرژی دارند، سبب شود.

به عنوان چاشنی در: سالاد، گوشت، ماهی و آجیل یا سالاد میوه مورد استفاده قرار گیرد.با طعم دهنده های غذایی از قبیل زنجبیل و سرده (علف لیمو) ترکیب مناسبی می دهد.

سماق

اثری که سماق بر روی طعم غذا می گذارد قابل چشم پوشی نیست. این ماده افزودنی ارزشمند به هر نقطه ای از غذا که تماس داشته باشد، رنگ قرمز و طعم لیمویی اعطا می کند. طعمی به غذا می دهد همانند لیموی تازه است که به آن عطر و طعم تازگی می دهد. اغلب پس از طبخ کامل غذا یعنی هنگام سرو شدن، به خوراک اضافه می گردد. توجه داشته باشید که سماق یک مقداری اعتیادآور است. از سماق جهت تزیین ماست یا کباب بوقلمون استفاده ببرید.سبزیجات خام و پخته شده ، چغندر، تزیینات ماست، بره، غذاهای دریایی.برگ آویشن، گشنیز، زیره سبز، فلفل قرمز تند، نعنا، مرزنجوش

بادرنجبویه

عطر و طعم لیمویی و نعنایی این گیاه اکثر اوقات در تهیه چای مورد استفاده قرار می گیرد؛ کافی است آب داغ را بر روی برگ هایش بریزید. در نهایت، بادرنجبویه خرد شده می تواند به مرغ، غذاهای دریایی و سالادها طعم دلچسبی هدیه بدهد. بادرنجبویه نه تنها دارای مزه خوبی است، بلکه از مدت ها پیش جهت کاهش استرس و تنش مورد استفاده قرار گرفته است.

این گیاه حتماً را با خوردنی های زیر مصرف کنید: غذاهای دریایی، سبزیجات، مرغ، چای.

با نعناع، ریحان و کرفس ترکیب مطلوبی می دهد.

ریحان تایلندی

در طعم، با ریحان شیرین مشابه است ولی به طور قطع با آن متفاوت است. بیشتر طعمش مانند شیرین بیان است، اما تاحدودی به مرکبات هم می خورد. اغلب در غذاهای آسیای جنوبی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر خام و در حالی که کمی پژمرده باشد، به غذا افزوده شود، بسیار مطبوع است. بهترین زمان برای افزودنش، در انتهای پختن غذا می باشد.

به همراه غذاهای ویتنامی و سایر غذاهای آسیای جنوبی، سرخ کردنی ها، شیر نارگیل (سوپ ها، سس ها)، فلفل های شیرین، سالاد، ماهی و گوشت گوساله صرف می شود.با گشنیز، زیره سبز، ماهی، انواع سس ها، زنجبیل، سرده (علف لیمو)، نعنا و زردچوبه ترکیبات جالبی را تشکیل می دهد. جهت مشاهده ادامه ادویه ها کلیک کنید.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
عکس آقای خامنه ای

آخرین جستجو ها


عروس نو ɴαrɢeѕ.ѕoвнαɴ چهارشنبه Toki سامانه ثبت نام دوره های دانشگاهی کتابخانه ی عمومی باقرالعلوم(ع) خشکرود شرکت تجهیزات پزشکی نیک لیزر اقتصاد علامه طباطبایی راهنمای خرید کالا و سرویس های مختلف تولید کننده چشمی شیر آب